Cégalapítás Németországban

 

Németország vezető gazdasági hatalom, Az európai Unió alapító tagja, minden jelentős nemzetközi pénzügyi, gazdasági és diplomáciai szervezetben képviseli magát (EU, ENSZ, OECD, NATO, EBESZ stb.).

 

Miért ajánljuk a Németországot?

 • Németország gazdasági jelentősége és presztízse nem kérdőjelezhető meg, egy német cég ugyanezzel a megítéléssel találkozik.
 • A német ipar világelső márkákat alkotott, abszolút státuszt szerezve magának a világgazdaságban.
 • Németország export tekintetében a világ harmadik, külföldi befektetések tekintetében a világ negyedik országa.
 • Nemzetközi adóegyezmények kiterjedt hálózatával rendelkezik.

Ajánlott helyszínek

Nürnberg

Németorszag déli részén, az egyik leggazdagabb tartományban, Bajorországban talalható Nürnberg. A város közvetlen közelében található a zöldváros, Fürth, és az egyetemváros, Erlangen. A városban és az agglomerációban (Metropolregio Nürnberg) összesen több mint 1,5 millióan laknak.

Nürnberg kimagasló infrastruktúrával rendelkezik. A várost autópályák, nemzetközi repülőtér, teherkikötő, teherpályaudvar és nemzetközi expo veszi körül.

Arányait tekintve Németországban a legtöbb szabadalmat ebben a régióban jegyzik be. 

Itt található az Adidas székhaza, a Faber-Castell kastély, számos gyár, kutatóközpont és iroda is (pl. Siemens, Bosch, Sparkasse, Hofmann, Alcatel-Lucent, Engelhardt, Staedtler, GFK, Novartis, stb.).

München

A legnagyobb német tartomány, Bajorország fővárosa. Lélekszámát Németország harmadik, az Európai Unió tizenkettedik legnagyobb városa. Németország egyik gazdasági, közlekedési és kulturális és sportközpontja (FC Bayern München), számos felsőoktatási intézmény és kutatóközpont otthona, egyike Európa legvirágzóbb városainak. A város mottója: „Die Weltstadt mit Herz” (Világváros, amelynek szíve van). Németország legerősebb nagyvállalatai között számontartott cégek székhelye található Münchenben pl. BMW, Linde, MAN, Hypo Real Estate.

Mindkét helyszínünkön teljeskörű ügyintézést, székhelyet, magyar nyelvű asszisztenciát, könyvelést biztosítunk.

 

Általános információk a németországi adórendszerről

 • A társasági adó mértéke általános, a kedvező adózás az általunk ajánlott megoldásokon keresztül érvényesíthető. A cégek adója két főbb adónemből, a nyereségadóból és a kommunális adóból tevődik össze. A kommunális (iparűzési adó) tevékenységektől függő és regionális eltéréseket mutat, általában elmondható hogy a német cégek átlagos adóterhe 30% körüli értékre tehető.
 • Az adókedvezmények igénybevételéhez, az adó kiszámításához feltétlenül szükség van egy hivatásos regisztrált adótanácsadóra.
 • Az ÁFA kulcs az európai átlagnak megfelelő, közösségi adószám birtokában ÁFA mentes kereskedelem valósítható meg más európai országok cégeivel.
 • A tevékenység megkezdéséhez iparkamarai regisztráció szükséges. A kamarai tagságot évente meg kell újítani, a tagdíj mértéke az éves árbevétel nagyságától függ.
 • Az osztalékadó kedvezménye külföldi kedvezményezett esetén az érvényes kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények szerint vehető igénybe.

Ajánlott társasági formák

Németországban számos társasági forma van használatban – egyéni cég, részvénytársaság, európai részvénytársaság, korlátolt felelősségű társaság, közkereseti társaság, betéti részvénytársaság, csendestárs, stb. – amelyek közül a legelterjedtebb, külföldiek által alapítható cégformákat tárgyaljuk.

Korlátolt felelősségű társaság (GmbH, Gesellschaft mit beschränkter Haftung)

   • A legkedveltebb társasági cégalapítási forma Németországban.

   • Pozitív megítélést nyújt és bizalmat kelt és nemzetközi üzleti partnerei szemében.

   • A minimum törztstőke 25.000 EUR amelyet a cég bankszámláján el kell helyezni.

   • A GmbH kettős könyvvezetésre és éves beszámolóra kötelezett.

   • A tagok vagyoni felelősségvállalása üzletrészük mértékéig terjed.

  UG  (Unternehmergesellschaft)

    • Legegyszerűbb cégforma.

    • A törzstőke akár 1 EUR is lehet.

    • A 25.000 EUR törzstőkét a megtermelt nyereségből kell a későbbiekben befizetni. (A nyereség egynegyede nem fizethető ki osztalékként, hanem kizárólag tőkeemelésre fordítható.)

    • Nyilvántartási és számadási kötelezettsége a GmbH-val azonos.

    • A tagok vagyoni felelősségvállalása üzletrészük mértékéig terjed.

   Könyvelés

   Németországban a könyvelési díjak – a cég méretzétől és árbevételének alapján – központilag vannak meghatározva. A bevallást elektronikus formában közzé kell tenni (Bundesanzeiger), a közzétételi díj mértéke a leadott bevallás hosszától függ. Mivel az árverseny gyakorlatilag kizárt, ügyfeleink számára a város legjobb könyvelő- és adótancsadó irodájit biztosítjuk, helyi magyar nyelvű asszisztenciával.

   Cégalapítás

   Németországban a cégalapítás közjegyzővel történik. A cégalapítás költségei igen változatosak, mivel a közjegyzői díj számos paraméter alapján (pl. tagok és ügyvezetők száma és személye, jogi forma, törzstőke nagysága) kerülnek meghatározásra. A fix költség is számos összetevőből állnak össsze: cégbírósági illeték, önkormányzati díj, kereskedelmi –és iparkamarai díj, adóhivatali kérdőív elkészítése és bankszámlanyitás.

   CsomagokUGGmbH
    konzultáció szakemberrel, magyar nyelven, ügyvédi közreműködés, okiratszerkesztés, alapító okirat, közjegyzői okiratba foglalása, közjegyzői aláírások és annak díjai, kereskedelmi nyilvántartásba vagy cégjegyzékbe történő bejegyzés, online számlázó és könyvelő program 12 hónapra, könyvelővel való elektromos felhőalapú dokumentum-csere szoftverkonzultáció szakemberrel, magyar nyelven, ügyvédi közreműködés, okiratszerkesztés, alapító okirat, közjegyzői okiratba foglalása, közjegyzői aláírások és annak díjai, kereskedelmi nyilvántartásba vagy cégjegyzékbe történő bejegyzés, online számlázó és könyvelő program 12 hónapra, könyvelővel való elektromos felhőalapú dokumentum-csere szoftver   
   Alapítási díj:3600 EUR 4200 EUR
   Fenntartási díj:3000 EUR (székhely szolgáltatás esetén) 3000 EUR (székhely szolgáltatás esetén)